JADIDCHILIK VA MILLIY UYG‘ONISHDA NIZOMIDDIN XO‘JAEVNING O‘RNI - Yunusova , Buxajalxon (Наука и инновация, 2025)
Ushbu maqolada jadidchilik harakatining yirik vakillaridan biri bo‘lgan Nizomiddin Xo‘jaevning hayoti, faoliyati va milliy uyg‘onishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Adabiyotlar tahlili asosida uning ma’rifatparvarlik, siyosiy kurash va milliy ongni uyg‘otishdagi xizmatlari yoritilgan. Shuningdek, qatag‘on davrida boshiga tushgan fojeali taqdiri ham tarixiy saboq sifatida ko‘rib chiqiladi.