KIBERJINOYATLAR VA ULARGA QARSHI SAMARALI KURASHISH STRATEGIYALARI - Sirojev , Nurbek (Наука и инновация, 2025)
Ushbu maqolada kiberjinoyatlar tushunchasi, ularning turlari va zamonaviy dunyoda ko‘payib borayotgan tahdidlarga qarshi samarali kurashish strategiyalari tahlil qilinadi. Kiberjinoyatlar turli shakllarda namoyon bo‘lib, davlat muassasalari, korxonalar va jismoniy shaxslarga jiddiy zarar yetkazishi mumkin. Maqolada kiberjinoyatchilikka qarshi kurashishda xalqaro hamkorlik, yuridik chora-tadbirlar va texnologik yondashuvlar muhimligi ta’kidlanadi.