TIJORAT BANKLARI FAOLIYATINI BAXOLASHDA BANK BALANSINING AXAMIYATI VA UNING TAHLILINI TAKOMILLASHTIRISH - Azizova , Nazokat (Наука и инновация, 2024)
Bank balansi tijorat bankining ma’lum bir vaqtdagi moliyaviy holatini ifodalovchi ko’rsatkichlar majmuasi bo’lib, u tijorat bankining faoliyatini baxolashning asosiy vositasi sifatida qo’llanilib, bankning likvidligi, moliyaviy barqarorligini baxolash imkonini beradi.