YER MONITORINGI VA EKOLOGIK PROGNOZLASHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH - Topiqov , Asilbek (Наука и инновация, 2025)
Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining yer monitoringi va ekologik prognozlashdagi o‘rni yoritiladi. Masofadan zondlash, sun’iy yo‘ldosh tasvirlari va sensor tarmoqlaridan olingan ma’lumotlarni qayta ishlashda mashinali o‘rganish va chuqur o‘rganish modellari qo‘llanilishi, shuningdek atmosfera ifloslanishi, yer qoplami va tabiiy xavflarni bashorat qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi.