HUDUDLARDA ENERGETIKA LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH VA SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Vapayeva , Munavvara (Наука и инновация, 2025)
Ushbu maqola hududlarda energetika loyihalarini moliyalashtirish va ularning shakllanishiga taʼsir etuvchi asosiy omillarni tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda loyihalarni amalga oshirishda institutsional, iqtisodiy, ijtimoiy-siyosiy va texnologik faktorlarning oʻrni yoritilgan. Shuningdek, xususiy va davlat sektorlari oʻrtasidagi hamkorlikning ahamiyati, xalqaro moliya institutlari ishtirokining oʻziga xos jihatlari ham koʻrib chiqilgan. Maqola energetika sohasida investitsiya muhitini yaxshilash, loyihalarni barqaror va samarali moliyalashtirish boʻyicha tavsiyalar beradi. Tadqiqot xulosalari shuni koʻrsatadiki, hududiy energetika loyihalarining muvaffaqiyati nafaqat moliyaviy resurslarga, balki har bir hududning oʻziga xos xususiyatlarini inobatga olgan holda tuzilgan kompleks yondashuvga ham bogʻliqdir.