OʻQUV-TARBIYA ISHLARINI TASHKIL ETISHDA INTERNETDAN FOYDALANISH - Normurodova , Sadoqat; Ziyodullayeva , Farangiz; Asadova , Shaxina (Наука и инновация, 2025)
Hozirgi kunda internet texnologiyalarining rivojlanishi ta’lim tizimini tubdan o‘zgartirmoqda. O‘quv-tarbiya ishlarini samarali tashkil etishda internetning imkoniyatlari kengayib, o‘quvchilar va o‘qituvchilar uchun yangi o‘quv va tarbiyaviy usullarni taqdim etmoqda. Ushbu ishda internetning o‘quv-tarbiya jarayonida qanday foydalanilishi va uning ta’lim sifatini qanday oshirishi masalasi ko‘rib chiqiladi. Internetning onlayn ta’lim platformalari, elektron kitoblar, video darslar, interaktiv resurslar va onlayn forumlar kabi vositalar orqali o‘quvchilarning bilim olish jarayoni yanada qiziqarli, samarali va erkin bo‘ladi. Ushbu texnologiyalar, shuningdek, o‘qituvchilarga ta’lim jarayonini individual tarzda boshqarish va o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasini tahlil qilish imkoniyatini yaratadi. Maqola, shuningdek, internetdan foydalanishning pedagogik afzalliklarini va uning ta’lim jarayonidagi o‘zgarishlarga ta’sirini ko‘rsatadi.