REPRODUKTIV YOSHDAGI AYOLLARDACHANOQ BO‘SHLIG‘I BITISHMALARINI ULTRATOVUSH DIAGNOSTIKASINI SAMARADORLIGI - Safarova, Gulmira; Nuraliyev, Jasurbek; Bo’riboyev , Alimardon; Umarkulov, Zabur (Наука и инновация, 2024)
Bitishma kasalligini davolashning turli usullariga, ko‘rsatmalar va qarshi ko‘rsatmalarni aniqlash, jarrohlik aralashuvlariga bemorlarni tayyorlash va tanlash bilan bog‘liq hal qilinmagan muammolar mavjud va bugungi kunda endoskopik mikrojarrohlik va keng miqyosdagi sezilarli yutuqlarga qaramay, bitishma kasalligini davolash va tashxislash muammosi dolzarbligicha qolmoqda. Qorin bo‘shlig‘idagi bitishmalarni ultratovush diagnostikasining diagnostik qiymati bugungi kunda inkor etilmaydi. Bizning tahlilimiz shuni ko‘rsatdiki, tos bo‘shlig‘idagi bitishma jarayonning ultratovushma’lumotlari to‘plami bitishmalar mavjudligini taxmin qilish, jarrohlik aralashuvi ko‘lamini va operatsiyadan oldingi tayyorgarlik zarurligini aniqlash imkonini beradi.