MAKTABGACHA YOSH DAVRIDA TIL VA NUTQ TUSHUNCHALARI (Zamonaviy dunyoda pedagogika va psixologiya, 2022)
Insoniyat paydo bo‘libdiki, o‘z hatti-harakatlarini imo-ishoralar, belgilar orqali tushuntirgan. Rivojlanish bosqichlari natijasida, insoniyat gapirish, tushunish, yozish, o‘qish kabi layoqatlarga ega bo‘lgan. Aynan nutq, inson miyasi rivoji uchun o‘zining salmoqli hissasini qo‘shgan. So‘z boyligining ko‘pligi esa nutqning teranligini ta’minlovchi vositadir. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning o‘z ona tili hamda xorijiy tillarni bilishi, uning aqliy rivoji uchun qay darajada ta’sir etishi mumkinligi hamda maktabgacha yosh davri bir necha tillar uchun eng qulay davr ekani haqida bayon etilgan.