ТАРБИЯЧИНИНГ ПЕДАГОГИК МАҲОРАТИ (Zamonaviy dunyoda pedagogika va psixologiya, 2022)
Педагоглик шарафли, лекин жуда мураккаб касб. Яхши бўлиш учун педагогик назарияни эгаллашнинг ўзигина етарли эмас. Чунки педагогик назарияда болаларни ўқитиш ва тарбиялаш ҳақида умумий қонун қоидалар, умумлаштирилган услубий ғоялар баѐн этилади, ѐш индивидуал хусусиятларини эътиборга олиш таъкидланади. Мактабгача таълим ҳаѐти кичик педагогик жараѐн бўлиб, жуда хилмахилдир. Педагогик назарияга мос келмайдиган вазиятлар учраб туради. Бу эса педагогдан кенг билимдонликни, пухта амалий тайѐргарликни, юксак педагогик маҳорат ва ижодкорликни талаб қилади.