MAKTABGACHA TA'LIM YOSHIDAGI BOLALARNI SO ‘ZLASHUV NUTQINI SHAKLLANTIRISH (Zamonaviy dunyoda pedagogika va psixologiya, 2022)
“Ta’lim to‘g‘risida»gi Qonunda belgilab berilganidek, maktabgacha ta’lim bola shaxsini sog‘lom va yetuk maktabda o‘qishga tayyorgarlik darajasini shakllantirish maqsadida tashkil etiladi. Ushbu ta’lim bolaning 6–7 yoshga to‘lguniga qadar oilada maktabgacha ta’lim muassasalari va mulk shaklidan qat’i nazar, ta’lim muassasalarida olib boriladi.