YANGI INGLIZ DAVRINING MUHIM GRAMMATIK O'ZGARISHLARI: FE’L VA UNING SHAKLLARI (Zamonaviy dunyoda pedagogika va psixologiya, 2022)
Eski ingliz, o`rta ingliz va yangi zamonaviy ingliz tili - bu ingliz tilining tasnifi bo`lib, ular o`z navbatida grammatika, jumlalar tuzilishi, lug'at, shuningdek, tilning talaffuzi va morfologiyasi bilan ajralib turadi. Ko`p o`zgarishlar natijasida bu davrlarning o`ziga xos xususiyatlari yaratilgan. Ushbu o`zgarishlarni o`rganib chiqa turib turli fe’l shakllarining o`zgarishi, kuchli fe’llarning kuchsiz shakllarga aylanishi, ba’zilarining davrlar o`tib yo`qolib qolganiga ham guvoh bo`lish mumkin.