МУСТАҚИЛЛИК - БУ ТАРИХИЙ ҲАҚИҚАТНИ АНГЛАШНИНГ МАЪНАВИЙ ҚИЁФАСИ (Zamonaviy dunyoda pedagogika va psixologiya, 2022)
Мазкур мақолада тарихий ҳақиқат тушунчаси, унинг структуравий тизими, функциялари, уни англаш билан боғлиқ тарихий-фалсафий қарашлар, тараққиётнинг янги босқичида тарихий ҳақиқатнинг тарбиявий функциясининг долзарблиги, шунингдек, тарихий ҳақиқатнинг жамият маънавий ҳаётидаги аҳамияти ҳақида сўз юритилган.