(untitled) (Zamonaviy dunyoda pedagogika va psixologiya, 2022)
Мактабгача ёшдаги болаларнинг келгусида мактабда яхши ўзлаштириши, мактабга мослашувнинг енгил ўтиши, бола шахсида юзага келиши мумкин бўлган муаммоларнинг олдини олиш, қийинчиликларни бартараф этишни амалга оширишда шу болаларнинг мактабгача таълим муассасасига жалб этилганлиги, бу билан таълимга қамралганлиги алоҳида аҳамиятга эга. Шу муносабат билан ҳар бир мактабгача таълим муассасаси жамоаси ўз худудида яшовчи оилаларнинг таркибини ўрганиб, оиладаги 7 ёшгача бўлган болаларнинг таълимга қамралганлик даражасини ўрганишлари зарур.