(untitled) (Zamonaviy dunyoda ilm-fan va texnologiya, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tili darslarida gamifikatsiya metodidan foydalanish orqali o‘quvchilarning og‘zaki nutq faolligini rivojlantirish masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda speaking ko‘nikmasining shakllanishida motivatsiya, ishtirok, psixologik erkinlik va kommunikativ muhitning o‘rni asoslab beriladi. Gamifikatsiyalashgan topshiriqlar, xususan role mission, speaking challenge, debate arena, storytelling quest va speaking ladder formatlari o‘quvchilarning nutqiy faolligini kuchaytiruvchi samarali vosita sifatida baholanadi. Amaliy tahlil shuni ko‘rsatadiki, gamifikatsiya speaking faoliyatini sun’iy mashq shaklidan tabiiy muloqotga yaqinlashtiradi, xato qilishdan qo‘rqishni kamaytiradi, nutqiy tashabbusni kuchaytiradi va o‘quvchining o‘ziga ishonchini oshiradi.