BULUTLI TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING AFZALLIKLARI (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
Ushbu maqolada bulutli texnologiyalar tushunchasi, ularning turlari va asosiy afzalliklari haqida ma'lumot beriladi. Bulutli texnologiyalar – bu ma'lumotlarni saqlash, boshqarish va qayta ishlash uchun internet orqali xizmat ko'rsatish tizimi bo‘lib, ular IaaS, PaaS va SaaS kabi asosiy turlarga bo‘linadi. Maqolada bulutli texnologiyalarning qulaylik, tejamkorlik, xavfsizlik, masshtablilik va tezkor ishga tushirish kabi asosiy afzalliklari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyalarning biznes, ta’lim, sog‘liqni saqlash va moliyaviy xizmatlar sohalarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Bulutli texnologiyalar samaradorlikni oshirish va xarajatlarni kamaytirishga imkon beradi.