TARMOQ XAVFSIZLIGI. ASOSIY TAHDIDLAR VA HIMOYA CHORALARI (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
Tarmoq xavfsizligi tarmoqlar, ma’lumotlar va tizimlarni kiber tahdidlardan himoya qilishga mo’ljallangan amaliyotlar, siyosatlar va texnologiyalarni anglatadi. U ma’lumotlarning maxfiyligi, yaxlitligi va mavjudligini ta’minlaydi. Uning ahamiyati ruxsatsiz kirish va ma’lumotlar buzilishining oldini oladi. Korxonalarni moliyaviy yo’qotishlardan va obro’siga putur yetkazishdan himoya qiladi.GDPR, HIPAA va ISO 27001 kabi qoidalarga muvofiqligini ta’minlaydi. Tarmoq xavfsizligiga asosiy tahdidlar. Ma’lumotlarni buzishi yoki o’g’irlashi mumkin bo’lgan zararli dastur. Hisob ma’lumotlarini o’g’irlash uchun ishlatiladigan aldamchi elektron pochta yoki xabarlar. Xizmatlar mavjud bo’lmasligi uchun tarmoqni ortiqcha yuklash.