5G TEXNOLOGIYASINING AFZALLIKLARI VA XAVFSIZLIK MASALALARI (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
Ushbu maqolada 5G texnologiyasining asosiy afzalliklari va xavfsizlik masalalari tahlil qilinadi. 5G aloqa texnologiyasi yuqori tezlik, past kechikish va kengaytirilgan tarmoq sig‘imi kabi bir qator ustunliklarga ega bo‘lib, u sanoat, transport, tibbiyot va ta’lim sohalarida innovatsion imkoniyatlar yaratmoqda. Shu bilan birga, 5G texnologiyasining keng joriy etilishi kiberxavfsizlik, ma’lumotlar maxfiyligi va milliy xavfsizlik bilan bog‘liq muammolarni ham yuzaga keltirishi mumkin. Ushbu maqolada 5G tarmog‘ining texnik va amaliy jihatlari, uning iqtisodiy va ijtimoiy ta’siri hamda xavfsizlik tahdidlari va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.