KOMPANIYANING INNOVATSION FAOLIYATINI RAG’BTLANTIRISHDA SOLIQNI TARTIBGA SOLISH SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
Zamonaviy iqtisodiy taraqqiyotda innovatsiyalar hal qiluvchi ahamiyat kasb etmoqda. Kompaniyalar raqobatdoshligini ta’minlash, yangi mahsulotlar va texnologiyalarni ishlab chiqish, ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish uchun innovatsion faoliyatni kengaytirishga intilmoqda. Shu nuqtai nazardan, davlat siyosatining muhim yo‘nalishlaridan biri bu – innovatsion faoliyatni rag‘batlantirish bo‘lib, bunda soliq siyosati samarali instrument sifatida alohida o‘rin egallaydi.