O’ZBEKSITON FOND BOZORIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH MASALALARI (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
O‘zbekiston fond bozori — mamlakat iqtisodiy tizimining ajralmas qismi sifatida kapitalning erkin harakatini, investitsiyalarning jalb etilishini va xususiy sektorning rivojlanishini ta’minlovchi muhim moliyaviy institutdir. Mamlakatda mustaqillik yillarida bozor iqtisodiyotiga bosqichma-bosqich o‘tish jarayonida fond bozorining shakllanishi uchun huquqiy va tashkiliy asoslar yaratilgan bo‘lsa-da, ushbu soha hali to‘liq rivojlanmagan. Bugungi kunda fond bozorining iqtisodiy hayotdagi ishtiroki cheklangan bo‘lib, uning YAIMdagi ulushi va investitsiya oqimlaridagi roli sust darajada qolmoqda.