LOYIHA BOSHQARUVIDA QAROR QABUL QILISH MODELLARI (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
Hozirgi globallashuv va texnologik taraqqiyot sharoitida loyiha boshqaruvi tizimining samaradorligi bevosita qabul qilinayotgan qarorlarning aniqligi, tezligi va moslashuvchanligiga bog‘liq. Loyiha boshqaruvi murakkab va ko‘p omilli tizim bo‘lib, unda qaror qabul qilish turli bosqichlarda va turli usullarda amalga oshiriladi. Qaror qabul qilish jarayoni loyiha manfaatdor tomonlarining ehtiyojlari, tashqi va ichki muhit omillari, resurs cheklovlari va vaqt talablari bilan bevosita bog‘liqdir. Shu bois, loyiha boshqaruvida qo‘llaniladigan qaror qabul qilish modellari nazariy asoslari, amaliy mexanizmlari va texnologik yechimlari bilan alohida tadqiq etilishi muhim sanaladi.