PENSIYA TIZIMINI ISLOH QILISHNING JAHON TAJRIBASI VA O’ZBEKISTONDA QO’LLASH IMKONIYATLARI (Zamonaviy dunyoda amaliy fanlar, 2025)
Pensiya tizimi har qanday davlatda ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Aholining qarib borayotgani, mehnat migratsiyasining kuchayishi, norasmiy bandlik darajasining yuqoriligi va moliyaviy resurslar yetishmovchiligi pensiya tizimlarining samaradorligiga kuchli ta’sir ko‘rsatmoqda. O‘zbekistonda ham ushbu muammolar fonida pensiya tizimini isloh qilish ehtiyoji ortib bormoqda. Bunday islohotlarda xalqaro tajriba muhim yo‘nalishlar va yondashuvlarni o‘rganish imkonini beradi.