DIRIJORLIKNING ASOSI O‘QUVCHILARNI O‘QITISHDA NIMALARGA TAYANADI. (Бюллетень педагогов нового Узбекистана, 2026)
Ushbu maqolada dirijorlik san’atining asosiy tamoyillari hamda o‘quvchilarni dirijorlikka o‘rgatishda qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Dirijorlik texnikasi, musiqiy eshitish qobiliyati, ritm tuyg‘usi va jamoa bilan ishlash ko‘nikmalarining ahamiyati ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, dirijorlikni o‘qitish jarayonida nazariy bilimlar va amaliy mashg‘ulotlarning o‘zaro bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi.