(untitled) (Бюллетень педагогов нового Узбекистана, 2026)
Bul maqalada qaraqalpaq xalıq shayırı Ibrayım Yusupov lirikasınıń lingvopoetikalıq ózgeshelikleri tallanadı. Atap aytqanda, shayır poeziyasında metafora, epitet, sintaksislik parallelizm, tákirar hám ses úylesimi sıyaqlı kórkemlew qurallarınıń qollanılıwı úyreniledi. Izertlew dawamında "Búlbil uyası" toplamındaǵı qosıqlar tiykarında til birlikleriniń estetikalıq hám emocionallıq júklemesi ashıp beriledi. Sonday-aq, Yusupov lirikasında milliy mentalitet, tábiyat obrazları hám insan ruwxıylıǵı arasındaǵı úzliksiz baylanıslılıq lingvistikalıq qurallar arqalı sáwlelendiriliwi anıqlanadı. Nátiyjede shayır dóretiwshiliginde tildiń tek kommunikativlik emes, al mádeniy hám poetikalıq sistema sıpatındaǵı roli tiykarlap beriledi.