(untitled) (Бюллетень педагогов нового Узбекистана, 2026)
Mazkur maqolada musiqiy cholgʻularning yosh avlod maʼnaviy kamolotidagi oʻrni, ularni taʼlim jarayoniga samarali tatbiq etish tamoyillari hamda milliy cholgʻu ijrochiligi orqali yoshlarning estetik didini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, musiqiy merosni asrab-avaylash va uni yoshlar ongiga singdirishning pedagogik asoslari ham tahlil qilinadi.