SUN'IY INTELLEKT VOSITALARIDAN XORIJIY TIL TA'LIMIDA FOYDALANISH: IMKONIYATLAR, MUAMMOLAR VA PEDAGOGIK YECHIMLAR (Yosh olimlar, 2026)
Hozirgi kunda sun'iy intellekt (SI) texnologiyalari ta'limning deyarli barcha sohalariga kirib kelmoqda. Xorijiy tillarni o'qitish sohasida esa bu o'zgarishlar ayniqsa sezilarli bo'lib, an'anaviy darslik va lug'atlarning o'rnini interaktiv, adaptiv va real vaqt rejimida ishlaydigan dasturiy vositalar egallamoqda. ChatGPT, Google Gemini, Duolingo Max, Grammarly va boshqa sun'iy intellektga asoslangan platformalar bugungi kunda millionlab o'quvchilar tomonidan faol qo'llanilmoqda [1]. Ushbu tendensiya xorijiy til o'qituvchilari oldiga yangi pedagogik muammolar va imkoniyatlarni qo'ymoqda.