(untitled) (Yosh olimlar, 2026)
Ushbu ilmiy-amaliy tezis zamonaviy biznes muhitida ta'minot zanjirini (Supply Chain) optimallashtirishning asosiy usullari, strategiyalari va texnologik vositalarini tahlil qilishga qaratilgan. Asarda ta'minot zanjirining arxitekturasi, ishtirokchilar o'rtasidagi munosabatlar dinamikasi, talabni prognozlash usullari hamda zamonaviy raqamli vositalarning (AI, IoT, Blokcheyn, Digital Twins) logistika samaradorligiga ta'siri yoritiladi. Shuningdek, tarmoqdagi risklarni kamaytirish, xarajatlarni optimallashtirish va xizmat sifatini oshirish o'rtasidagi muvozanatni saqlash mexanizmlari ham nazariy, ham amaliy misollar yordamida chuqur o'rganiladi.