(untitled) (Yosh olimlar, 2026)
Mazkur magistrlik tezisida O‘zbekistonda innovatsion rivojlanishning aholi farovonligiga ta’siri dinamik ko‘rsatkichlar, amaliy natijalar hamda institutsional cheklovlar kesimida kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida innovatsion rivojlanish jarayonlarining aholi daromadlari, bandlik darajasi, mehnat unumdorligi va ijtimoiy xizmatlar sifati bilan o‘zaro bog‘liqligi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, innovatsion siyosatni amalga oshirish samaradorligiga ta’sir etuvchi institutsional omillar va mavjud tizimli cheklovlar baholanadi. Tadqiqot yakunida aholi farovonligini oshirishda innovatsion rivojlanishning rolini kuchaytirishga qaratilgan ilmiy xulosa va amaliy takliflar ishlab chiqiladi.