TOPOLOGIK FAZOLARDA ICHKI, CHEGARAVIY VA LIMIT NUQTALAR: OPERATORLI YONDASHUV VA YANGI STRUKTURAVIY NATIJALAR (Наука и инновации, 2026)
Ushbu maqolada umumiy topologiyaning asosiy tushunchalari - ichki nuqta, chegaraviy nuqta va urinish nuqtasi - operatorli yondashuv asosida yagona nazariy tizim sifatida qayta tahlil qilinadi. Metodologiya sifatida aksiomatik-deduktiv yondashuv, operatorlar algebraasi hamda metrik fazolardagi interpretatsiyalar qo‘llanildi. Natijalarda klassik tengliklar chuqurlashtirilib, chegara tushunchasini limit nuqtalar va komplement yopilmasi orqali ifodalovchi yangi mualliflik teorema keltirildi. Shuningdek, fazoning ichki, chegaraviy va tashqi qismlarga ajralishi umumlashtirilib, topologik strukturaning lokal modeli taklif etildi.