TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA O‘QITUVCHINING ROLI (Наука и инновации, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimini rivojlantirish, uning sifatini oshirish hamda pedagogik jarayonga innovatsion metodlar va raqamli texnologiyalarni joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida an’anaviy va zamonaviy o‘qitish yondashuvlari solishtirilib, interfaol metodlar va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta’lim samaradorligiga ijobiy ta’siri asoslab berildi. Shuningdek, o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi va bilimni o‘zlashtirish darajasini oshirishda kompleks yondashuv zarurligi ko‘rsatildi. Taklif etilgan model asosida ta’lim jarayonini bosqichma-bosqich tashkil etish va uni uzluksiz takomillashtirish imkoniyatlari ochib berildi.