(untitled) (Наука и инновации, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimida ota-ona va pedagog hamkorligining nazariy asoslari, amaliy ahamiyati hamda samarali tashkil etish mexanizmlari keng yoritilgan. Maxsus ehtiyojga ega bolalarning ijtimoiy moslashuvi, ta’lim jarayoniga integratsiyasi va shaxs sifatida shakllanishida oilaviy muhit hamda pedagogik yondashuvlarning uyg‘unligi tahlil qilinadi. Shuningdek, hamkorlikni yo‘lga qo‘yishdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.