(untitled) (Наука и инновации, 2026)
Ushbu maqolada affin koordinatalar sistemasida metrik tushunchalarga bog‘liq bo‘lmagan geometrik xossalar o‘rganiladi. Natijalarda parallelizm, kollinearlik, bo‘linish nisbatlari va barysentrlik kabi invariant xossalar aniqlashtirildi hamda affin o‘zgarishlar ostida saqlanishi isbotlandi. Xulosa sifatida affin geometriya metrikdan mustaqil holda geometrik strukturalarni o‘rganishda samarali nazariy asos ekanligi ko‘rsatildi.