(untitled) (Центральноазиатский журнал междисциплинарных исследований и менеджмента, 2026)
Ushbu ishda dunyo xalqlari madaniyatidagi umumiylik va farqlar tahlil qilinadi. Madaniyat insoniyat taraqqiyotining muhim omili sifatida ko‘rib chiqilib, har bir xalqning tarixiy rivojlanishi, urf-odatlari, qadriyatlari va turmush tarzi orqali namoyon bo‘lishi yoritiladi. Ishda madaniyatlar o‘rtasidagi umumiy jihatlar — insoniy qadriyatlar, mehnat va ijodga munosabat, shuningdek, farqlar — til, din, geografik sharoit va tarixiy omillar bilan bog‘liqligi asoslab beriladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida madaniyatlararo aloqalarning kuchayishi va milliy madaniyatni saqlash zarurati muhokama qilinadi. Tadqiqot natijasida madaniy xilma-xillik insoniyat taraqqiyotining muhim boyligi ekanligi ta’kidlanadi.