HARBIY TA’LIM MUASSASALARIDA QO‘L JANGI SPORT TURINI TAKOMILLASHTIRISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Mazkur maqolada harbiy ta’lim muassasalarida qo‘l jangi sport turini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritib berilgan. Qo‘l jangi harbiy xizmatchilarning jismoniy tayyorgarligi, psixologik bardoshligi va jangovar qobiliyatini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada bu sport turini o‘quv-tarbiya jarayoniga samarali integratsiya qilish, zamonaviy metodik yondashuvlardan foydalanish, hamda mashg‘ulotlarni tashkil etishda milliy va xalqaro tajribalarni hisobga olish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan. Shuningdek, harbiy kadrlarni tayyorlashda qo‘l jangi orqali vatanparvarlik va ma’naviy-axloqiy tarbiyani kuchaytirish masalalariga ham e’tibor qaratilgan.