O'SMIRLIK DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlik davridagi psixik rivojlanishning asosiy xususiyatlari, bu davrda yuzaga keladigan psixologik o‘zgarishlar, ichki ziddiyatlar, shaxsiy o‘sish va ijtimoiy muhit ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, o‘smirlarning o‘zini anglash, mustaqillik sari intilishi, jamoada tutgan o‘rni va ota-ona bilan munosabatlaridagi psixologik jihatlar tahlil qilinadi. O‘smirlik — bu nafaqat fiziologik, balki ichki ruhiy o‘sish bosqichidir.