LOGISTIKADA BUGUNGI KUNDAGI DOLZARB BOLGAN EKOLOGIK XARAJATLAR (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Ushbu maqolada logistikada ekologik xarajatlar muhokama qilinadi. Bugungi kunda logistik jarayonlar, ayniqsa transport va ta’minot zanjirlarida yuzaga keladigan ekologik muammolar, ko‘plab kompaniyalar uchun dolzarb masalalardan biriga aylangan. Ekologik xarajatlar, o‘zining moliyaviy, ekologik va ijtimoiy ta’siri bilan logistika sohasida yangi yondashuvlarni talab qilmoqda. Maqolada yashil logistika, karbon izlarini kamaytirish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali ekologik ta’sirni kamaytirishning muhimligi ta’kidlanadi. Shuningdek, yashil transport va raqamli innovatsiyalar yordamida samaradorlikni oshirish va ekologik barqarorlikni ta’minlash usullari ko‘rsatilgan.