O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI FARMATSEVTIKA BOZORIDAGI ENTEROSORBENT DORI VOSITALARINING TAHLILI (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2024)
Maqolada enterosorbent xususiyatga ega dorilarning zamonaviy nomenklaturasini mahalliy xom ashyolar hisobiga kengaytirish maqsadida O‘zbekistonda ro‘yhatdan o‘tgan va farmatsevtika bozorida mavjud preparatlarning tahliliy sharhini o‘tkazish natijalari keltirilgan. Olingan ma’lumotlar oshqozon-ichak traktida vayron bo‘lmaydigan, organizmdan endogen va ekzogen zaharli birikmalar, supramolekular tuzilmalar va hujayralarni samarali bog‘laydigan va olib tashlaydigan, davolash va davolash uchun ishlatiladigan yuqori sorbtsiya qobiliyatiga ega preparatlar nomenklaturasini kengaytirish masalalari o‘rganilgan.