O‘ZBEKISTONDA TUYA GELMINTLARINI TIZIMLI KO‘RIB CHIQISH. (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2024)
Tuyalarning gelmintlar bilan zararlanish darajasi to‘liq gelmintologik parchalanish usuli bilan, shuningdek, hayvonlarning alohida a’zolarini to‘liq va to‘liq bo‘lmagan gelmintologik kesish usuli bilan aniqlangan (Skryabin, 1928). Bu yillarda turli jins va yoshdagi 55 bosh tuyalar to‘liq gelmintologik kesish (FH) usulida tekshirildi. Bundan tashqari, to'liq va to'liq bo'lmagan gelmintologik parchalanish (NGV) usuli yordamida hayvonlarning 586 ta alohida organ va tizimlari o'rganildi.