(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Ushbu maqolada fizika fanini o‘qitishda uchrayotgan dolzarb muammolar atroflicha tahlil qilinadi. Nazariyaning amaliyotdan uzilganligi, laboratoriya bazasining yetarli emasligi, o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishining sustligi kabi muammolarga alohida e’tibor qaratilgan. Har bir muammoga ilmiy asoslangan yechimlar, amaliy tavsiyalar va metodik yondashuvlar taklif etilgan. Maqola fizika fanini yanada samarali o‘qitish bo‘yicha izlanayotgan pedagoglar, tadqiqotchilar hamda metodistlar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.