(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Ilmiy adabiyotlarda Potentilla alba (P. alba) o‘simligining adaptogenik xususiyatlari bo‘yicha faqat bir nechta in vivo (jonli organizmda) tadqiqotlar mavjud. Rossiyalik mualliflar, fitoterapevtlarning tavsiyalariga asoslanib , P. alba rizomasining suvli ekstraktining sichqonlardagi adaptogenik ta’sirini o‘rganganlar. Tajriba suzish chidamliligi, “ochiq maydon” va “yorug‘/qorong‘i xonani o‘rganish” testlarini o‘z ichiga olgan.