(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi ergonimlarning lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilingan. Ergonimlar nafaqat korxona va muassasalarning nomlari, balki xalqning madaniy qadriyatlari, tarixiy xotirasi va zamonaviy tafakkurining til shaklida ifodalanishidir. Maqolada ergonimlarning tasnifi, nomlash tamoyillari, semantik, pragmatik va kommunikativ funktsiyalari, shuningdek, xorijiy tillarning ta’siri madaniy kontekstda yoritilgan. Tahlillar orqali ergonimlarning o‘zbek jamiyatining madaniy o‘ziga xosligini ifodalashdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan..