(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Zulfiya ijodidagi ayol obrazlari tahlil qilinadi. Shoiraning she’riy asarlarida ayol siymosi turli badiiy tiplarda – ona, yor, fidoyi mehnatkash, vatanparvar, sabr-matonat timsoli sifatida gavdalantirilgani ochib beriladi.