(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2025)
Maqolada ibratli oilaning jamiyatdagi o‘rni va barkamol avlod tarbiyasidagi asosiy omil sifatidagi ahamiyati yoritilgan. Oila – inson shaxsining shakllanishida birlamchi muhit bo‘lib, farzandlar tarbiyasida ota-ona mas’uliyati, mеhr-muhabbat, axloqiy qadriyatlar, milliy urf-odatlar va madaniyatning roli alohida ta’kidlangan. Shuningdеk, maqolada oilaviy muhitda sog‘lom psixologik muvozanatni saqlash, bolalarda mustaqil fikrlash, ijtimoiy faollik va vatanparvarlik tuyg‘ularini shakllantirish masalalari ham ko‘rib chiqilgan. Barkamol avlodni tarbiyalashda maktab, mahalla va kеng jamoatchilik bilan hamkorlikda olib boriladigan ishlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Muallif ibratli oilani jamiyat taraqqiyotining poydеvori sifatida ko‘rib, uni mustahkamlash borasidagi taklif va tavsiyalarni ilgari suradi.