(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2024)
Ушбу мақолада вояга етмаганларга нисбатан қўлланиладиган мажбурлов чораларининг тушунчаси ва турлари, узр сўраш, етказилган зарарни ўз маблағи ҳисобидан ёки меҳнати билан тўлаш ёки бартараф қилиш, махсус ўқув тарбия муассасасига жойлаштириш тартиби ҳақида батафсил ёритилган. Шу билан бир чет эл давлатларининг жазо тизимида, хусусан Арманистон давлатида вояга етмаганларга нисбатан қўлланиладиган мажбурлов чораларининг ўзига хослиги, қўлланиш тартиби ўрганилган ва таҳлил қилинган.