(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2024)
Mazkur maqolada ingliz tilidagi "Youth" tushunchasining semantik va kognitiv jihatlari o'rganilgan. Tadqiqotda "Youth" so'zining lingvistik va semantik xususiyatlari, shuningdek, uning kognitiv xaritasi, vaqt, faoliyat va rivojlanish bilan bog'liq tushunchalari tahlil qilingan. Maqola shuningdek, madaniyatlararo farqlarni ham ko'rib chiqadi, bu so'zning turli madaniyatlardagi talqini va ijtimoiy ma'nolarini ochib beradi. Fillmor, Lakoff va Wierzbickaning lingvistik va kognitiv nazariyalari asosida bu so'zning semantik o'zgarishlari va ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Ushbu maqola yoshlik tushunchasining lingvistik, sotsiologik va madaniy aspektlarini o'rganish uchun muhim manba hisoblanadi.