(untitled) (Центральноазиатский журнал образования и инноваций, 2024)
Texnologiyalar rivojlanishi bilan stomatologiya texnologiyalari ham rivojlanmoqda. Stomatologiyada "raqamli tish qoliplari" ni tayyorlash va shakllantirish uchun yangi imkoniyatlar joriy etilmoqda, bu protezlash uchun zarur bo'lgan vaqtni sezilarli darajada qisqartiradi va protezlash sifatini oshadi. Bunday raqamli texnologiyalar intraoral skanerlar yoki 3D skanerlar deb ham ataladi.