K. SULTANOV SHÍǴARMALARÍNDA SOMATIKALÍQ FRAZEOLOGIZMLERDIŃ QOLLANÍLÍW ÓZGESHELIKLERI (Центральноазиатский журнал академических исследований, 2026)
Maqalada belgili qaraqalpaq jazıwshısı K. Sultanovtıń shıǵarmalarındaǵı somatikalıq frazeologizmlerdiń qollanılıw ózgeshelikleri izertlengen. Avtor óz shıǵarmalarında insan denesiniń mısalları (kóz, qol, ayaq, bas hám t.b.) arqalı jasalǵan frazeologizmlerdi qollanıw arqalı qaharmanlardıń ishki dúnyasın, emociyaların hám xarakterin kórsetip beriwdegi sheberligi talqılanadı hám olardıń jazıwshı tili estetikasın bayıtıwdaǵı roli anıqlanǵan.