HUQUQ TUSHUNCHASI: NAZARIY-METODOLOGIK TAHLIL (Центральноазиатский журнал академических исследований, 2026)
Mazkur maqolada “huquq” tushunchasining mazmuni, mohiyati, uning jamiyatdagi o‘rni hamda asosiy nazariy yondashuvlar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Huquqning ijtimoiy munosabatlarni tartibga solishdagi roli, uning belgilari va funksiyalari yoritiladi. Shuningdek, huquqni tushunishga oid pozitivistik va tabiiy-huquqiy konsepsiyalar solishtiriladi.