(untitled) (Центральноазиатский журнал академических исследований, 2026)
Ushbu maqolada Arterial gipertenziya ning etiologiyasi, patogenezi, klinik kechishi hamda zamonaviy diagnostika va davolash yondashuvlari tahlil qilingan. Kasallikning neyrogumoral regulyatsiya buzilishi, endotelial disfunktsiya va vaskulyar remodeling bilan bog‘liq mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, arterial bosimni sutkalik monitoring qilish, instrumental va laborator diagnostika usullari hamda kompleks davolash strategiyalari ko‘rib chiqilgan.